medyauzmani.com

672 TL ile 1460 TL arasında para iadesi alın! Hemen başvuruda bulunan herkese maddi yardım için iyi haber!


672 TL ile 1460 TL arasında para iadesi alın! Dar gelirli vatandaşlar için parasal desteğin büyük önem taşıdığına şüphe yoktur. Bu anlamda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, vatandaşların ekonomik durumunun zayıflamaması için vatandaşlara pek çok farklı kalemde sosyal destek sağlıyor. Belirli şartları sağlayan vatandaşlar, ilgili birimlere başvurmaları halinde her ay devletten ödeme alabilirler. Türkiye’deki sosyal yardım programları arasında engellilere yönelik birçok yardım programı bulunmaktadır. Sosyal güvencesi olmayan ve kişi başına düşen aile geliri 701 TL’nin altında olan engelliler için ailelere sosyal yardım sağlanmaktadır.

Terörden zarar görmenin faydaları

Yaşadığı bölgedeki terör olayları nedeniyle başka bir yerleşim yerine göç etmek zorunda kalan ailelere yapılan yardımları ifade eder. Devlet, terör olaylarından etkilenen ve ihtiyaç sahibi ailelerin gıda, giyecek, yol, eğitim ve barınma gibi temel ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Terör hasarı yardımından yararlanmak için, bir terör olayının insanların yaşadığı bölgede olumsuz sonuçları olur ve bu terör olayı nedeniyle aile göç etmek zorunda kalır. Terörle mücadele kapsamında ailelere ödenecek ödeme tutarını Mütevelli Heyeti belirler. Söz konusu yardımın aylık tutarı 1200 TL’yi geçemez.

Yabancılar için Sosyal Uyum Yardımı (SUY)

Yabancılar için Sosyal Uyum Yardım Programı (SUY), Avrupa Birliği tarafından finanse edilen bir programdır. Bu program kapsamında Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı, Türk Kızılayı ve ASPB koordineli çalışmalar yürütüyor. Başvurular, sosyal yardımlaşma ve dayanışma kurumları ile valiliklerdeki özel Kızılay hizmet merkezleri aracılığıyla alınmaktadır. SUY programından, geçici ikamet merkezleri dışında ikamet eden ve evlerinde sosyal güvencesi olmayan 99 ile başlayan kimlik numarasına sahip Suriyeliler başta olmak üzere tüm yabancılar yararlanabilmektedir. Ev sahiplerine aylık olarak aile üyesi başına 120 TL ödenmektedir.

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın