medyauzmani.com

54.000’den fazla meslek lisesi öğrencisinin evine destek


54.000'den fazla meslek lisesi öğrencisinin evine destek

Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor projesi kapsamında bugüne kadar evlerine giden 54 bini aşkın öğrenci, eğitim gördükleri alanlarda ihtiyaç sahiplerine destek verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 2017 yılında başlatılan projenin çeşitli yenilikler ekleyerek sistemli bir şekilde devam ettiği doğrulandı.

Proje kapsamında meslek lisesi gençlerinin, okullarının çevresinde yalnız yaşayan ve ev işlerini yapacak gücü olmayan vatandaşlara yardım etmek veya köy okuluna kütüphane yaptırmak için acele ettiği vurgulandı. söylendi.

146 binden fazla kişi geldi

Açıklamada, 81 valilikte 47.062 öğretmen ve 136.636 öğrenci ile 54.472 ev ziyareti yapıldığı belirtilirken, üçünde de 73.893 öğrenci ve 33.514 öğretmenin 146.994 kişi olduğu doğrulandı. aylar bu yıl.

“Öğrenciler gittikleri evlerde öğretim alanlarına göre kırılan fırın, televizyon, buzdolabı gibi eşyaların tamiri, mobilya, çamaşır suyu, boya, seramik, masa, sandalye gibi ürünlerin tamiri için çalıştılar. okullarda ihtiyaç sahipleri için üretilen şapkalar, tekerlekli sandalye, protez gibi aletler, bakıma muhtaçlar için solunum cihazı, hastalara tansiyon ölçümü yapılması, engelli çocuklara özel ayakkabı yapılması ve hediye edilmesi gibi yardımlar da yapıldı. ziyaret ettikleri evlerde enerji verimliliği, hijyen, yangın ve acil durumlara hazırlık, doğal afetlere karşı güvenlik önlemleri ve bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirdi.

Tüm bunlara ek olarak, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı 14 okulda kurulan sanayi fırınında üretilen Ramazan pidesi 100.000 aileye dağıtıldı. Yıl boyunca 345 bin 800 aileye ulaşmayı ve öğrencilerin alanları ve dalları ile örtüşen etkinliklerle ihtiyaç sahiplerine yardım etmeyi hedefliyor.

ekler:

Meslek liseleri için sosyal yardım

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın