medyauzmani.com

5000 TL Sodem Eğitim Desteği. Nasıl başvurulur? Başvuru formu 2022


Ödemeler ve devlet yardımı

Sodem Eğitim Desteği Nedir? Nasıl başvurulur? Başvuru Formu

Bildiğiniz gibi devlet kurum ve kuruluşları düşük gelirli ailelerin eğitimli çocuklarına bir takım sosyal yardımlarda bulunuyor. Bu yardım için başvurabileceğiniz kurumlardan biri de Konya Büyükşehir Belediyesi.

Sodem Eğitim Desteği Nedir? Bu soru son zamanlarda birçok kişi tarafından sorulmuştur. Konya Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Destek Merkezi (SODEM) aracılığıyla ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim desteği sağlıyor.

Bu proje, yoksulluk sınırının altında yaşayan düşük gelirli ailelere eğitim desteği sağlamayı amaçlamaktadır. Her ay verilecek destek miktarı 300 TL‘Manastır.

Bu yardımdan sadece düşük gelirli ailelerin belirli şartları taşıyan başarılı çocukları yararlanabilir. Adrese dakikalar içinde yardım talebi gönderilebilir.

5000 TL Sodim Eğitim Yardımı
5000 TL Sodim Eğitim Yardımı

Sodem Eğitim Desteği Sorgulama

SODEM kapsamında yardım almak için Konya Büyükşehir Belediyesi’ne başvurursanız 30 gün içinde yanıt alırsınız. Ancak tıkanıklık durumunda bu süre uzayabilir.

Sodem Eğitim Desteği Sorgulama Bu işlem için yapmanız gereken tek şey en yakın belediye hizmet noktasına giderek ilgili personel ile görüşmektir. Böylece başvurunuzun sonucu kontrol edilecek ve size bilgi verilecektir.

Ayrıca cep telefonunuzdan ALO 153 Yerel destek hattınızı arayarak başvurunuzun güncel durumunu kolayca öğrenebilirsiniz. Başvurunuz onaylanırsa ilgili yardım tutarı Kasım veya Aralık aylarında banka hesabınıza yatmaya başlayacak ve her ay devam edecektir. Bu miktardaki yardımı bir banka şubesine giderek kolayca çekebilirsiniz.

Sodem Eğitim Desteği ne kadar?

Sodim eğitimini desteklemenin maliyeti nedir? Bu tür sorular Konya’da ikamet eden düşük gelirli aileler tarafından sıkça sorulmaktadır. Konya Büyükşehir Belediyesi, SODEM kapsamında dar gelirli ailelerin çocuklarına eğitim desteği sağlıyor.

Aylık toplam 300 TL 5000 Öğrenciye bu desteğin sunulabilmesi için belirli şartları yerine getirmeniz gerekmektedir.

2022-2023 eğitim öğretim yılı için destek tutarı 300 TL olarak belirlenmiştir. Ancak bu miktarlar her akademik yıl güncellenmektedir.

Önümüzdeki yıl bu desteği almak istediğinizde farklı miktarlarla karşılaşabilirsiniz. Yardım tutarı, her ayın belirtilen günlerinde ailenin banka hesabına yatırılır.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nde eğitim desteği Eğitim desteği ne kadar TL?

Diğer ilçe ve ilçe belediyelerinde olduğu gibi Konya belediyesi de eğitime muhtaç ailelerin çocuklarına çeşitli yardımlarda bulunuyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nde eğitime destek ne kadar tutar? sorusu aileler tarafından sıkça sorulmakta ve cevap aranmaktadır. Konya Büyükşehir Belediyesi’nde eğitim desteği 300 TL olarak belirlendi. Bu miktar, Eylül ve Haziran ayları arasında her ay ailenin banka hesabına yatırılır.

Siz de belediyenin istediği tüm şartları sağlıyorsanız adrese giderek eğitim desteği başvurusunda bulunabilirsiniz. Yardım hakkında daha fazla bilgi almak veya bazı soruların yanıtlarını öğrenmek için cep telefonunuzdan. ALO 153 Belediye destek hattı ile iletişime geçebilirsiniz. Belediye işletmecileri gerekli konuları size anlatacaktır.

Öğrencilere yardım için 500 TL Tıklamak.

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın