medyauzmani.com

3.900 Lira anında hesaba yatırılıyor! Sonunda açık! Yüzde 36 artış oldu! almadığım için üzgünüm


Türkiye’de işsiz kadın oranı yüksektir. Aslında sosyal güvencesi olmayan birçok kadın var. Devlet, bu durumdan muzdarip ve desteğe ihtiyacı olan kadınlara kendilerini daha iyi hissetmeleri ve ihtiyaçlarını karşılamaları için farklı isimler altında maddi destek sağlamaktadır. Kocaları ölmüş kadınlara yardım etmek için böyle bir program var.

yılda 3900 lira

Aksi takdirde, ödeme kaybedilir. Kocası vefat etmiş kadınlara ödenen meblağda artış oldu. Aylık tutar yüzde 36 artışla 275 liradan 325 liraya çıkarıldı. Ödeme iki ayda bir yapılır. Yani iki ayda bir hesaba 650 lira yatırılıyor. Bu da yıllık 3900 lira ücretsiz ödeme anlamına geliyor. Yaklaşık 170.000 kadın bu miktardan yararlanmaktadır. Daha geçen yıl eşi vefat eden ve sosyal güvencesi olmayan kadınlara 377 milyon lira ödendi.

Bu destekten faydalanmak ve gerekli şartları yerine getirmek isteyen vefat etmiş kadın vatandaşların, memurlarının bulunduğu ilçe/ilçe sınırları içerisinde bulunan (İlçe sınırları içinde bulunan) Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kurumu’na (SYD) başvurmaları gerekmektedir. ikamet yer almaktadır.

Başvuru için kimlik dışında herhangi bir belge istenmemektedir. PTT şubelerinden fon alınmaktadır. Sosyal yardım kartı ile ATM’lerden para çekme işlemi yapılabilmektedir. Ancak kolluk kuvvetleri, virüsle mücadele kapsamında bu ödemeleri evlere getiriyor.

elmas ülkeler

Ne yazık ki, dul maaşı dezavantajlı gruplara bir yardımdır. Kocası vefat eden kadının aldığı harçlık iki ayda bir 550 TL, ayda 275 TL idi. Ancak yeni düzenleme ile Sırp Cumhuriyeti Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kocası vefat etmiş kadınlara yönelik bu desteğin miktarını değiştirdi. Bu düzenleme ile dullara aylık ödemelerin 325 TL’ye çıkarılması ve 2021’den itibaren her iki ayda bir 650 TL olarak tahsis edilmesi bekleniyor.

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın