medyauzmani.com

25 Aralık Gaziantep’in kurtuluşu nedir?

Nitekim bu antlaşma Ankara Antlaşması ile son şeklini almış ve 25 Aralık 1921’deki son Fransız askeri Gaziantepdan ayrılmıştır. her yıl 25 Aralık Antibes kurtarıldı 25 Aralık 2021

25 Aralık Gaziantep’in kurtuluşu nedir?

25 Aralık Gaziantep Serbest bırakmak Savunma sırasında Fransızlar şehre 70.000 mermi sıktı ve Antibes’ten 6.317 kişi şehit oldu. Bu olağanüstü savunma sonunda 6 Şubat 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) toplantısını yaptı. GaziantepOna “Gazi” lakabını verdi.

Gaziantep kaç yılda kurtarıldı?

Kurtuluş Savaşı sırasındaki tüm olumsuzluklara rağmen, genel Aç ve susuz düşmandan uzun süre göğsünü koruyan Gaziantep halkı, 25 Aralık 1921’de büyük Kurtuluş Bayramı’nın 100. yılını kutladı. genel Hatıralarında vatanı emanet edilen şehit ve gazilerimizi rahmetle selamlıyor.

Gaziantep nasıl kurtuldu?

Kuşatma ve sonrası 1 Nisan 1919’da Entebbe’nin Fransızlar tarafından işgal edilmesinden sonra, Türk Milli Kuvvetleri, 1920 Nisan ayı başlarında şehirde bir ayaklanma başlatarak Fransızlara karşı direnişe geçti. Şehrin kontrolünü ele geçirdi ve Fransız askerlerini Antibes’ten kovdu.

25 Aralık Gaziantep’in kurtuluşu hangi yıldı?

GaziantepŞehitlerin anılması. Gaziantepdüşman işgalinden senin kurtuluşun Şehit Şahin Bey Anıtı’nda 98. kuruluş yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Kırkayak Parkı’nda düzenlenen törende Şehit Şahin Bey Anıtı’na Şahin Bey Vilayeti, Şahin Bey Belediyesi ve Garnizon Komutanlığı tarafından çelenk bırakıldı.

Gaziantep bağımsızlığını hangi antlaşma ile kazanmıştır?

Ankara’nın Fransızlarla yaptığı anlaşmayla Gaziantep 25 Aralık 1921’de işgalden kurtarıldı ve tekrar Bağımsızlığını kazandı. maraş savaşı ve Gaziantep Savunması bir ölüm kalım mücadelesi olan milli mücadele yıllarında çok önemli bir yere sahiptir.

Gaziantep 25 Aralık okullar tatil mi?

25 Aralık Gaziantepözel gün, Serbest bırakmak … önceki yıllarda resmi tatil İlkokuldan liseye kadar her okulda bulunmamakla birlikte, Serbest bırakmak senin günlerin Serbest bırakmak Bayram olarak kutlayın. Şimdi bu törenler sınırlı olarak okullarda yapılıyor.

Fransızlar neden Antibes’i işgal etti?

Osmanlı Devleti’nin dağılmasının ardından 15 Ocak 1919’da Mondros Mütarekesi’nin VII. Maddesi esas alınarak İngilizler tarafından fethedildi. İşler Antibes, Musul bölgesindeki petrol sahalarını ele geçirmek için Eylül 1919’da fırlatıldı. Fransızlar için sol.

Gaziantep Gazi unvanı ne zaman verildi?

Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu topraklarda Antibes halkının sokak sokak, ev ev direnişi dillere destan olmuş, ülkemiz genelinde de mücadele ve direniş modeli olmuştur. AntibesuzmanTakma ad verildi.

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın