medyauzmani.com

2023 depremi sonrasında Türk Kızılayı’ndan yardım


Türk Kızılayı tarafından sağlanan deprem yardımı. Kızılay deprem yardım talep formu. Kızılay Derneği yardımlarında neler sunuyor? Herhangi bir doğal afette Kızılay yardım ediyor mu?

Türk Kızılayı tarafından sağlanan deprem yardımı. Kahraman bölgeyi vuran 7.7 büyüklüğündeki deprem sonucunda Kızılay hiç vakit kaybetmeden kriz ofisi kurdu. deprem yardımı faaliyetlerine başlamıştır.

Kızılay, deprem bölgesindeki yaralı vatandaşlarımızın kan ihtiyaçlarını karşılamak için ilk kez ülke çapında kan bağışı kampanyası başlattı. Depremzedelerin barınma ve gıda ihtiyaçlarının karşılanması için bölgeye aşevi ve çadır hizmeti de verildi.

Yetkili kurumdan yapılan açıklamaya göre, deprem bölgesine 75 adet yemek arabası, 5 adet seyyar mutfak kamyonu, battaniye ve şilteler teslim edildi.

Kızılay personeli, her valilikte vatandaşlar tarafından sağlanan battaniye, ısıtıcı, mama ve su gibi yardımların deprem anına kadar yardım yapacak kişilerin evlerinden veya belirlenen ortak alanlardan alınmasını sağlar. alan.

Türk Kızılayı'ndan deprem yardımı
Deprem sonrası Türk Kızılayı’ndan yardım

Kızılay deprem yardımı talep formu

Depremden etkilenen vatandaşların Kızılay’dan yardım almak için bölgedeki ilgili kişilerle iletişime geçmesi gerekiyor.

Ayrıca Kızılay’ın resmi sitesinden. yardım istemek Tamamlandı. Başvuru esnasında size verilen başvuru formunu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmanız gerekmektedir. Aksi halde başvurunuz geçersiz sayılacaktır.

Kızılay Derneği yardımlarında neler sunuyor?

Kızılay Cemiyetiİhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza barınma, gıda ve sağlık gibi birçok yardımda bulunuyor. Kan, ilk yardım, sosyal yardım, eğitim, uluslararası yardım, yangın, deprem gibi afet durumlarında da hizmet vermektedir.

Kızılay bağışları Toplumsal dayanışma örneğidir. Yurt dışında da savaştan etkilenen insanlara barınma, gıda ve sağlık hizmetleri sağlıyor.

Herhangi bir doğal afette Kızılay yardım ediyor mu?

Deprem, yangın, sel ve salgın hastalıklar gibi. doğal afetlerde Yaralıların temel ihtiyaçlarını karşılamak için her türlü yardımı yapar.

doğal afetler Öncelikle afet bölgesindeki insanlara yiyecek ve barınma hizmeti vermektedir. Ayrıca mobil pişirme fırını, mobil mutfak gibi hizmetler sunması ve afetzedelere hızlı ulaşım sağlaması açısından da önemli bir kurum olduğunu ortaya koymaktadır.

Kızılay’ın resmi internet sitesi https://www.kizilay.org.tr/İletişim üzerinden yardım talebinde bulunmak için buraya tıklayın.

Kızılay yardımları hakkında bilgi için 168 Çağrı merkezini arayabilirsiniz.

Kızılay’ın yaptığı yardımlar hakkında detaylı bilgi almak için ikamet ettiğiniz bölgede bulunan Kızılay resmi binalarına gidebilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın